TWIN FRESH Ventilator cu recuperare de caldura

TWIN FRESH Ventilator cu recuperare de caldura

Intrucat tehnologia avanseaza iar noile cladiri sunt construite din ce in ce mai eficient din punct de vedere energetic, este recunoscut faptul ca, utilizarea unui sistem de ventilatie cu recuperare a caldurii, in acest context ajuta mult la economisirea cheltuilelior cu incalzirea. Seria de ventilatoare cu recuperare de caldura Twin Fresh este varianta cea mai fiabila care furnizeaza constant aer proaspat, curat si sanatos in casele dumneavoastra, cu o eficienta energetica optima.

Ce este un ventilator Twin Fresh cu recuperare de caldura, si cum functioneaza el? 

Recuperarea caldurii este un proces de preincalzire continua a aerului rece si proaspat care este adus de afara, prin incalzirea acestuia de la aerul mai cald, dar viciat, din interior.Aerul cald nu este pur si simplu evacuat la exterior, ca la un ventilator clasic, unde se pierde energia termica din interior. In interiorul ventilatorului Twin Fresh are loc un schimb eficient de caldura ce transfera un procent ridicat de energie termica catre aerul rece adus de afara prin intermediul unui schimbator de caldura ceramic. Acesta poate transfera pana la 90% din energia termica a aerului viciat. Exista un ciclu de 70 secunde in care aerul proaspat de afara este introdus in incapere si un alt ciclu de 70 secunde timp in care aerul viciat este evacuat afara.Pentru a reduce consumul de curent, ventilatorul Twin Fresh este echipat cu motor electric tip EC care are un consum foarte mic de energie, este silentios si extrem de fiabil.Cele doua filtre tip G3 filtreaza particulele de praf din aer, ceea ce asigura un aport de aer curat si santatos in incapere.

Unde poate fi utilizat ventilatorul Twin Fresh cu recuperare de caldura? 

Ventilatorul Twin Fresh poate fi montat in orice spatiu comercial, locuinta, birou, etc.Este un sistem de ventilatie descentralizat, arata ca un ventilator de perete si poate fi montat de sine statator pe orice perete care are deschidere spre exterior. Intr-un cuvant, ventilatorul Twin Fresh cu recuperare de caldura este solutia pentru a introduce o cantitatea suficienta de aer proaspat, fara a permite caldurii din interior sa se piarda, cum se intampla atunci cand (de exemplu) deschideti o fereastra. Ventilatorul Twin Fresh cu recuperare de caldura este conceput pentru o functionare continua. In oferta noastra gasiti modele actionate manual dar si cu telecomanda, cu mod de functionare pe timp de noapte, cu jaluzele automate sau grila anti-ploaie.

Iata numai cateva beneficii pe care ventilatorul Twin Fresh le poate aduce in casele dumneavoastra cat si la locul de munca:

  • Reduce costurile la incalzire;
  • Furnizeaza constant aer proaspat si filtrat;
  • Elimina mucegaiul si combate condensul;
  • Recupereaza pana la 90% din caldura extrasa din incaperile umede;
  • Pe timpul verii confera o racire naturala a incaperilor fara a fi nevoie sa deschideti ferestrele care vor aduce aerul fierbinte de afara, ca sa nu mai vorbim de insecte;
  • Asigura o distributie echilibrata a caldurii in toata casa;
  • Prin prurificarea permanenta a aerului este dovedit clinic ca sunt reduse simptomele celor cu alergii si astm.

Pe intelesul tuturor, un ventilator TwinFresh cu recuperare de caldura, functioneaza pe principiile nasului uman, care este cel mai bun filtru de aer al organismului nostru. Rolul sau, fiind acela de a incalzi si filtra aerul inhalat prin nari pentru a proteja tesuturile de la nivelul plamanilor.