Incalzire electrica in pardoseala

Incalzire electrica in pardoseala reprezinta una dintre cele mai eficiente metode energetice de incalzire a locuintei, distribuind optim temperatura. Emisia uniforma de caldura provoaca o miscare usoara de aer, limitand transferul de praf.
pe pagina

8 produse

Descrescator

Incalzirea prin pardoseala nu reprezinta nicidecum o noutate, fiind folosita inca de pe vremea romanilor, care-si incalzeau astfel eficient locuintele. Asadar, vorbim despre o solutie care a are la baza mii de ani de la aparitie, fiind recunoscuta de altfel ca una dintre cele mai eficiente din punct de vedere energetic. Pe langa faptul ca este mascata, ascunsa in podea si elimina utilizarea de calorifere si tevi aflate la vedere, faptul ca emite cladura de jos in sus, creaza o miscare usoara, ascendenta de aer, care limiteaza astfel transferul de praf.

Probabil va intrebati care sunt avantajele unui sistem de incalzire electrica in pardoseala. Cu siguranta costul mic de achizitie reprezinta unul dintre cele mai mari plusuri, urmat de faptul ca este ieftin de instalat, nu necesita intretinere si mai mult decat atat, asigura o eficienta termica de aproape 100%. Ar mai fi de adaugat confortul unei pardoseli calde - un sentiment de confort incomparabil, asigurararea temperaturii optime a camerei si care poate fi monitorizata printr-un dispozitiv clasic, la fel ca in cazul centralelor si totodata costurile reduse de exploatare.

Asadar, toate avantajele vorbesc pentru acest produs, care merita atentia dumneavoastra cand vine vorba de incalzirea eficienta a spatiului in care locuiti. Sistemul este in fond un covor de incalzire care se monteaza sub pardoseala si pot reprezenta un sistem complet si principal de incalzire, insa poate fi utilizat si ca o completare a unui sistem de incalzire deja existent. In afara de eficienta, inca un motiv important pentru care sistemele de incalzire in pardoseala au devenit atat de populare in ultimii ani si au prins atat de mult avant este design-ul locuintei. In practica, orice designer sau orice persoana care-si amenajeaza eficient un spatiu locativ, doreste sa ascunda dispozitivele clasice de incalzire, nu doar ca ocupa spatiu dar care in unele cazuri, pot fi chiar inestetice. Estetica devenind atat de importanta, nu lasa la indemina celor care tin la design decat aceasta solutie, ascunsa sub podea si care este cat se poate de eficienta. Diferit fata de un sistem clasic de incalzire este proiectarea.

Cand vine vorba despre sisteme de incalzire electrica in pardoseala, acestea trebuie luate in calcul inca din faza de proiectare din motive lesne de inteles, cel mai simplu fiind acela ca montajul se face sub pardoseala. O putere de incalzire bine calculata in camere si produsele selectate corespunzator si adaptate la suprafata camerelor, garanteaza functionarea corecta, eficienta si economica a sistemului planificat inca din capul locului. Dar eficienta sistemului mai depinde si de tehnologia structurii imobilului, un consdierent de luat in seama. Astfel, standardele aplicabile in prezent garanteaza o buna izolare a cladirilor si reduc astfel semnificativ pierderile de calcura. Insa, lipsa izolarii cladirilor, reduce semnificativ eficienta incalzirii, iar in aceasta situatie este clar ca sistemul de baza nu va garanta incalzurea eficienta a interiorului si va fi necesara instalarea unei surse suplimentare de caldura.

De mentionat ca in momentul in care veti dori sa controlati temperatura ambientala, aceasta se face foarte simplu cu ajutorul unui termistat electronic. Acesta este prevazut un senzor, instalat in planul covorului de incalzire si masoara temperatura podelei. Astfel, covorul este pornit sau oprit in functie de temperatura dorita. Totodata, termostatul garanteaza si economia de energie, deoarece reactioneaza si la cresterile de temperatura din alte surse, orecum razele soarelui, becuri sau chiar caldura emisa de oamenii prezenti in casa. Va invitam in cele ce urmeaza sa auncati o privire pentru multitudinea de produse oferite si sa alegeti acel produs care va satisface nevoile locative.