Recuperatoare de caldura

Recuperatoare de caldura cu un dublu rol: alimenteaza incaperile cu aer proaspat de afara si in acelasi timp, recupereaza caldura din aerul viciat evacuat. Puteti opta fie intre centralele de tip VUT sau centralele de top Micra, o solutie economica.
pe pagina

22 produse

Descrescator
ventilator cu recupereare de calduraventilator cu recupereare de caldura

Una din principalele provocari in ceea ce priveste confortul unei locuinte, este filtrarea aerului. Aceste recuperatoare de caldura rezolva rapid si eficient doua probleme principale si anume pierderile de caldura si aerul din interior viciat.

Prin aer viciat intelegem aerul din spatiile de locuit care contine un numar mare de bacterii si particule de praf, vapori, gaze cat si alte substante reziduale care patrund de afara, rezultand astfel intr-un grad mare de poluare in interior.

Dupa cum aminteam in introducere, aceste recuperatoare de caldura rezolva toate aceste probleme, alimentand incaperile cu aer proastpat de afara si recuperand caldura din aerul viciat, evacuat. Ofera de asemenea doua modalitati de montare, fie prin montarea pe perete, fie cu ajutorul tubulaturii.

Va oferim in gama noastra doua astfel de produse: centralele de tip VUT, care sunt unele dintre cele mai eficiente sisteme, beneficiind de o dubla filtrare de aer si de un sistem de recuperare de caldura cat, si centralele de tip Micra, care reprezinta solutia economica pentru o ventilatie energetica a fiecarei camere din aparemante, vile sau spatii sociale si comerciale, fara a fi necesara instalarea unei tubulaturi prin tavan.

Asadar, in primul rand, recuperatoarele de caldura ajuta mult la economisirea cheltuielor cu incalzirea, chiar daca noile cladiri sunt din ce in ce mai eficiente din punct de vedere energetic. Dar ca sa lamurim clar aportul si avantajele acestor sisteme, haideti sa intelegem ce este un ventialator cu recuperare de caldura si cum functioneaza el.

Ei bine, recuperarea caldurii este de fapt un proces de preincalzire continua a aerului rece si proaspat care este transportat de afara, prin incalzirea acestuia de la aerul mai cald, dar viciat, din interor. Aerul cald nu va fi pur si simplu scos catre exterior ca in cazul ventilatoarelor clasice si putin eficiente din punct de vedere energetic. In interiorul ventilatoarelor oferite de noi are loc un schimb eficient de caldura ce transfera un pricent ridicat de energie termica catre aerul rece adus de afara prin intermediul unui schimbaot de caldura ceramic.

Astfel, se obtine o eficienta mare si pina la 90% din energia termica a aerului viciat poate fi transferata. Exista deci un ciclu de 70 de secunde in care aerul proaspat este adus catre interior, cel viciat fiind expulzat in acelasi timp. Pentru ca este atat de eficient, ventilatorul Twin Fresh poate fi montat in orice spatiu comercial, birou sau locuinta, reusind sa introduca aer proaspat in spatiul respectiv, fara a fi necesar sa deschideti geamul. Fiind un sistem de ventilatie descentralizat, arata exact ca un ventilator de perete si poate fi montat de sine statator pe orice perete care are deschidere catre exterior.

Dintre cele mai importante avantaje ale sistemelor noastre putem aminti: reducerea semnificativa a costurilor la incalzire, furnizarea de aer proaspat si filtrat, eliminarea mucegaiului si combaterea condensului, recuperarea a pina la 90% din caldura extrasa din incaperile umede, iar pe timpul verii confera o racire naturala a incaperilor, fara a fi nevoie ca dumnevoastra sa deschideti ferestrele care nu vor face altceva decat sa lase aerul fiebinte catre interior. Asigura asadar o distributie echilibrata a caldurii in toata casa si poate cel mai important, este dovedit clinic ca sunt reduse simptomele celor cu alergii si astm.