Confortul incalzirii electrice prin pardoseala

Confortul incalzirii electrice prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala asigura cea mai optima distributie a temperaturii, adecvata conditiilor noastre fiziologice. Emisia uniforma de caldura de pe suprafata podelei provoaca o miscare usoara, ascendenta de aer, limitand astel transferul de praf.

Incalzirea prin pardoseala electrica are avantajul fata de alte sisteme ca este ieftin de cumparat, ieftin de instalat, fara intretinere si are o eficienta termica apropiata de 100%. In plus, confortul unei pardoseli calde, temperatura optima a camerei, costuri reduse de exploatare - acestea sunt, de asemenea, avantaje incontestabile ale incalzirii electrice cu pardoseala.

Covoarele de incalzire Thermoval pot fi folosite ca sistem principal de incalzire sau pentru a completa un alt sistem de incalzire existent.

Orice designer de interior se straduieste sa ascunda dispozitivele clasice de incalzire, astfel incat acestea sa fie cat mai putin vizibile sau complet ascunse si sa nu strice estetica camerei. De aceea, in ultimii ani, popularitatea sistemelor de incalzire prin pardoseala, care nu sunt vizibile pentru utilizator, a crescut considerabil.

Care este cea mai importatanta etapa in montarea sistemului de incalzire electrica?

Proiectarea trebuie considerata cea mai importanta etapa in crearea unui sistem de incalzire. O putere de incalzire bine calculata in camere si produsele selectate corespunzator garanteaza functionarea corecta, eficienta si economica a sistemului planificat.

Eficienta sistemului depinde si de tehnologia structurii imobilului. Standardele aplicabile in prezent garanteaza o buna izolare a cladirilor si reduc astfel semnificativ pierderile de caldura. Lipsa de izolare reduce semnificativ eficienta incalzirii - in aceasta situatie sistemul de baza nu va garanta incalzirea eficienta a interiorului si va trebui sa instalati si o sursa suplimentara de caldura.

Cum se face controlul temperaturii?

Controlul temperaturii este asigurat printr-un termostat electronic, TVT-04. Senzorul sau este instalat in planul covorului de incalzire si masoara temperatura podelei, astfel covorul este pornit sau oprit in functie de temperatura setata. Termostatul garanteaza si economia de energie, deoarece reactioneaza si la cresterile de temperatura din alte surse: razele soarelui, becuri, caldura emisa de oamenii prezenti in camera.