Eficienta unui sistem de ventilatie

Eficienta unui sistem de ventilatie

Ce este de fapt Eficienta unui sistem de ventilatie si De Ce este important sa intelegem acest concept atunci cand luam in calcul achizitionarea unui astfel de sistem?

            Capacitatea unui sistem de a reduce poluarea intr-un spatiu este descrisa drept „eficienta ventilatiei”. Ea este caracterizata prin indici de depistare a calitatii aerului și distributia poluantilor într-un spațiu, bazandu-se pe o evaluare a “vechimii” aerului si pe distribuția concentrației de poluanti in aer.

In scenariile in care poluarea exterioara ar deteriora calitatea aerului interior, pot fi necesare si alte dispozitive de tratare, cum ar fi sistemele de ventilatie prevazute cu filtre de aer.

 Acest concept poate fi aplicat in ventilatia imobilelor cu diferite destinatii:  case, apartamente, bucatarii, bai, cafenele si restaurante, mall-uri si magazine, birouri, garaj, cladiri industriale ori comerciale, etc.

Dintre tipurile existente de sisteme de ventilație, performanța fiecarei metode de ventilatie variaza de la un caz la altul datorită utilizarilor diferite ale sistemului de ventilație dintr-o camera si a diferitilor indici de evaluare utilizati.

Evaluarea eficientei ventilatiei ar trebui determinata in funcție de fiecare sarcina a sistemului de ventilatie, cum ar fi:  eliminarea caldurii, indepartarea poluantilor, alimentarea cu aer proaspat sau protejarea ocupantului impotriva infectiilor incrucisate.

 Cu toate acestea, impactul general al ventilatiei asupra calitatii aerului din interior poate depinde de factori mai complexi, cum ar fi sursele de poluare si de modalitatile prin care activitatile si fluxul de aer interactioneaza pentru a afecta expunerea ocupantilor.

Pentru o evaluare cat mai corecta a eficientei ventilatiei, sistemele de ventilatie Blauberg sau Vents, fabricate dupa cea mai noua tehnologie si intr-o gama cat mai varianta, capabila sa faca fata oricaruia dintre scenariile descrise mai sus,  reprezinta un cadru de baza in ceea ce privește aplicarea distribuției fluxului de aer in beneficiul ocupantilor.